Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Informaţii

Comunicat de presă - Conferinţa de încheiere a proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră"

Vineri, 23 noiembrie 2012, se desfăşoară, la Hotel Ibis – Palatul Parlamentului, conferinţa de încheiere a proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră”


Cerere de ofertă - servicii de organizare a conferinţei naţionale pentru diseminarea exemplelor de bună practică şi a experienţei acumulate în cadrul proiectului

Cerere de ofertă - servicii de organizare a conferinţei naţionale pentru diseminarea exemplelor de bună practică şi a experienţei acumulate în cadrul proiectului.


Răspuns la solicitările de clarificări

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă (MECTS-UMPFE) a primit solicitări de clarificări cu privire la solicitarea de ofertă de preţ pentru achiziţia de servicii de organizare a conferinţei naţionale pentru diseminarea exemplelor de bună practică şi a experienţei acumulate în cadrul proiectului.


Cerere de ofertă - servicii hoteliere şi de restaurant

Cerere de ofertă - servicii de organizare a conferinţei naţionale pentru diseminarea exemplelor de bună practică şi a experienţei acumulate în cadrul proiectului.


Cerere de ofertă - achiziţie de mobilier

Cerere de ofertă pentru achiziţia de mobilier.


Cerere de oferta - papetărie

MECTS – UMPFE intenţionează să folosească o parte din fondurile alocate în cadrul acestui proiect pentru achiziţia de articole de birotică şi papetărie pentru anul 2012, motiv pentru care s-a emis prezenta solicitare de ofertă de preţ.


Comunicat de presă - Finalizarea PFED

A fost finalizată activitatea de formare a cadrelor didactice care asigură implementarea programelor de studiu oferite în cadrul proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră”. Activitatea de formare a avut ca obiectiv principal dezvoltarea de competenţe specifice proiectării şi implementării programelor de formare în tehnologia educaţiei la distanţă (ED) şi s-a adresat cadrelor didactice din învăţământul superior.


Comunicat de presă - Încheierea activităţii de evaluare şi monitorizare pentru anul I de studii

S-a încheiat activitatea de evaluare şi monitorizare a modului de implementare, de către cele 6 universităţi partenere, a programelor de formare prin educaţie la distanţă oferite în cadrul proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră”, pentru anul I de studii.


Comunicat de presă - Activităţi şi rezultate anul I de studii Psihopedagogie UPB

S-a încheiat primul an de studii în cadrul proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pentru noi oportunități de dezvoltare în carieră”! Iată care sunt rezultatele și activităţile desfăşurate la Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti, partener național în cadrul proiectului, la Specializarea Psihopedagogie.


Comunicat de presă - Activităţi şi rezultate anul I de studii

S-a încheiat primul an de studii în cadrul proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pentru noi oportunități de dezvoltare în carieră”! Iată care sunt rezultatele și activităţile desfăşurate la Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti, partener național în cadrul proiectului.


Comunicat de presă - Deschiderea anului II de studii

Cei 1.000 de cursanți - cadre didactice selectate în cadrul proiectului de conversie profesională „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră” - au participat, fiecare la universitatea unde a fost admis, la ceremonia oficială de deschidere a celui de-al doilea an universitar de studii.


Comunicat de presă - Incheierea celei de-a doua sesiuni de formare

S-a încheiat cea de-a doua sesiune de instruire “față în față” a cadrelor didactice implicate în formare din cadrul proiectului “Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră”.


Anunt serie unica

"Inscrierile pentru programele de formare oferite in cadrul proiectului "Formarea profesionala a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar pentru noi oportunitati de dezvoltare in cariera" s-au finalizat in anul 2010! Participarea la programele de formare din cadrul proiectului este finantata pentru o singura serie de cursanti, inscrisi in anul 2010 (1.000 de locuri oferite in cadrul proiectului, 1.000 de locuri ocupate). Programele de formare se deruleaza in anii universitari 2010-2011, respectiv 2011-2012. Proiectul se incheie in anul 2013."


Calendarul admiterii

A fost stabilit calendarul admiterii la studiile de conversie profesională în anul universitar 2010/2011


Anunţ privind modificarea perioadei de înscriere şi actualizarea datelor de contact pentru Universitatea Bucureşti

La solicitarea Universităţii Bucureşti, perioada de înscriere pentru respectiva universitate devine: ♦ 1 iulie – 30 iulie 2010, orele 9.00 – 14.00 (fără zilele de sîmbătă și duminică); ♦ 1 septembrie – 5 septembrie 2010, orele 9.00 – 14.00.


Comunicat de presă - conferinţa de lansare a proiectului

Vineri, 28 mai 2010, se desfăşoară, la Sinaia, Complexul Hotelier Sinaia, conferinţa de lansare a proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră”.


Precizări cu privire la metodologia de admitere

Cadrele didactice care au parcurs programe de formare prin activităţi de mentorat la nivelul şcolii, în cadrul proiectelor implementate de catre MECTS, sunt eligibile pentru a participa la programele de formare de conversie profesională, deoarece programele de formare menţionate nu sunt creditate cu mai mult de 60 de credite.